....

    Nieuwe dieren.

    Frambozen worden niet, zoals bijvoorbeeld kersen, door vogels weggeplukt. Frambozen zitten verstopt tussen hun eigen stekels. Kop in kas in hun eigen struik, een beetje zoals Vlamingen over straat lopen. Heel anders zijn Italianen flanerend op straat. Zij dragen hun stekels op hun vruchten. Maar daarover gaat het hier even niet. Zelfs kinderen, ja ook Italiaanse, prikken zich wel eens aan een akelige frambozenstruikstekel, meer dan gewenst, wanneer zij een framboos wegplukken.

    De framboosvogel echter, die zoals de kolibrie een speciaal fijn, kronkelend bekje heeft ontwikkeld, geraakt met sprekend gemak aan de frambozen. De framboosvogel in vliegende stilstand, als dreef die op water, voor een frambozenstruik. De framboosvogel die trots met een framboos wegvliegt. De framboosvogel smakkend op een framboos. De framboosvogel met diarree.

    Het schijnt dat de framboosvogel, die uitsluitend frambozen eet, de trotste aller vogels is. Hij steelt de verboden vruchten, bemint de zachte frambozen, streelt die koningin van het fruit.

    Darwinisten menen, aangezien de framboosvogel bestaat, dat ook de stekelbesvogel, meer exotischer de banaanvogel, de ananasvogel, de kokosnootvogel, de mangovogel ergens moeten voorkomen – toch expedities hebben hun bestaan vooralsnog niet ontdekt.