....

    Een bos dat uit gigantische tongen bestaat. Een reusachtig oerwoud aan vleesbomen.

    Fijne naaldtongen of met zachter loof. Cactustongen of in veel vertakkingen. Tongen in de hoogte of kleine stompjes. Je zou het niet denken, je hebt het misschien nooit vermoed maar tongen komen in de meest uiteenlopende gedaanten. Denk maar aan de dieren: gesplitste slangentongen of vlezig lange koeienversies. Fijne rode kattentongen als schuurpapier of het gluiperige tongetje van een hagedis. De elastieken harpoentong van een kameleon! Wel, zulke variëteit vindt men ook in het tongenbos.

    Deze tongen voeden zich met lucht en sappen uit de bodem. Hun vochtig sap, kortom speeksel, drinken dan weer de dieren. De vogeltjes die op sommige tongen aanmeren voor een korte pauze. Apen en bavianen met een rode poep die deze tongen beklimmen. Sommige otngen krijgen bloemen. Anderen dragen vruchten. Een tongpeer bijvoorbeeld. Tonghakkers voor de vleesindustrie – zij maken daar tongburgers enzo van. Hippies die beweren: je moet de bomen knuffelen. Zij muilen heel het bos.

    In tropische stormen geraakt heel het bos in beweging en raken deze tongen elkaar in één orgiastische, in elkaar verwikkelde kus.